Hvala na poslanom zahtjevu, javiti ćemo se ubrzo!

ipl tretmani

IPL tehnologija-svjetlosna epilacija, najmoderniji način za trajno uklanjanje dlačica, kapilara, mrlja, akni i pomlađivanje (fotorejuvenacija), metoda se primjenjuje unazad 25 godina. Uređaj odašilje zraku energije koja se apsorbira u melaninu čime se oslobađa energija koja uništava folikul dlake. Svijetle dlake se ne mogu tretirati s obzirom da nemaju melanin.

Iz istog razloga kod crvenih i plavih dlaka postižu se slabiji rezultati jer imaju manje melanina. Da bi se folikul uništio osim što mora biti u anagenoj fazi potrebno je da zraka ima : dovoljnu količinu energije, odgovarajuću valnu duljinu i trajanje. Ovisno o navedenim karakteristikama zrake, pigmentaciji i promjeru dlake javlja se osjećaj peckanja do osjetljivosti.Laseri emitiraju samo 1 vrstu zrake iste valne duljine koja je koherentna tj. usmjerena u jednom pravcu dok IPL uređaj emitira više zraka raznih valnih duljina koje nisu usmjerene u istom pravcu.

Što je koža svijetlija a dlaka tamnija postižu se bolji rezultati. Stoga se savjetuje prije tretmana ne boraviti na suncu i ići u solarije jer tamnija koža upija više energije te su rezultati slabiji i veće šanse za razvoj nuspojava. Jedan od bitnih uvjeta je da se prije tretmana ne koriste sredstva za samotamnjenje i beta karoten. Nakon tretmana moguće je prolazno kraće crvenilo i peckanje.Svakako se savjetuje poslje tretmana izbjegavati sunce i koristiti zaštitna sredstva. Nakon tretmana dlake će dalje rasti no nakon 10 dana dolazi do njenog ispadanja. Iz razloga što sve dlake nisu u istoj fazi potrebno je tretman u više navrata ponoviti, obično 3-5 puta. Razmak između tretmana bi trebao iznositi 4-6 tjedana no tu treba voditi računa : o lokalizaciji jer nemaju sve dlake istu duljinu ciklusa, etničko porijeklo, dob i hormonalni status.

Teško je predvidjeti eventualni broj tretmana jer on jako varira zbog prije navedenih faktora uz još niz faktora : dubina folikula, karakteristike zrake, uređaj, ….Postoji manji postotak ljudi koji unatoč tome što spadaju u grupu koja bi trebala imati dobre rezultate slabo reagiraju zbog nepoznatih razloga. Nakon izvedenog broja potrebnih tretmana ne znači da na tretiranom mjestu dlake više neće rasti! Doći će nakon nekog vremena ponovno do izrasta dlaka, ali u znatno manjem postotku i biti će slabije tj. svijetlije ili tanje te se opet mogu tretirati.

Kod epilacije dlaka s laserima i IPL uređajima se ne može govoriti o trajnom uklanjanju dlaka nego o trajnom smanjenju broja dlaka. Veći broj tretmana vodi većem postotku smanjenja dlaka. Rezultati ovise o pacijentu, uređaju i osobi koja tretira. Epilacija laserima i IPL uređajima je velika pomoć ženama no sve i većem broju muškaraca koji se podvrgavaju tretmanima.

  • PHOTODERM PROIZVODI ZA TIJELO NA 45% POPUSTA TOKOM CIJELOG 5. MJESECA
  • PHOTODERM PROIZVODI ZA LICE NA 45% POPUSTA TOKOM CIJELOG 5. MJESECA

Kontaktirajte nas

Lidia Nežić Kosanović dr.spec.
Teja D.O.O - medicinska kozmetologija


Radno vrijeme
  • 9:00 - 17:00